Aanmelden

Als je zwanger bent en in ons werkgebied woont (zie werkgebied Cyclus) kun je je aanmelden in onze praktijk. Aanmelden kan zodra je weet dat je zwanger bent en het liefst voor je ongeveer 7 weken zwanger bent. De eerste afspraak vindt plaats bij een zwangerschapsduur van ongeveer 9 weken. Ook wordt er een termijnecho afgesproken. Het spreekt vanzelf dat ook je partner welkom is.

Meld je aan via het onderstaand formulier:

We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een afspraak. Vermeld even op welke dag en op welk nummer we je het beste kunnen bereiken:

 

Werkgebied Cyclus

  • Nijmegen (tot aan het Maas Waal kanaal)

  • Lent

  • Oosterhout (Nijmegen Noord)

  • Ooijpolder (Beek, Ubbergen, Ooij, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn)

  • Berg en Dal

  • Duitsland (Wyler, Zyfflich en het dorp Kranenburg)

 

 

Parkeren

Clienten van Cyclus kunnen het beste parkeren aan de Berg en Dalseweg, Museumkamstraat of Pater Brugmanstraat. Let op: het is betaald parkeren!

Telefonisch bereikbaar

De praktijk is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur. Je kunt dan bellen voor het maken van afspraken en voor het stellen van vragen. Je krijgt Patrice Crommentuyn, de praktijkassistente, aan de telefoon. Indien nodig word je teruggebeld door een verloskundige.
Bij spoed zijn we uiteraard 24 uur per dag bereikbaar. Bij zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kan je de dienstdoende verloskundige bereiken op 06-45406956
Aanmelden voor zorg na de bevalling (bij zwangerschap en bevalling onder zorg van een gynaecoloog): bel ons zodra je ontslagen wordt uit het ziekenhuis.

 

Spreekuren

Nijmegen, Pater Brugmanstraat 4: maandag t/m vrijdag van 09:15-16:00. We hebben wekelijks avondspreekuur.

Wat we van je vragen aan de telefoon:

  • je naam, adres, telefoonnummer
  • de eerste dag van je laatste menstruatie
  • je verzekeringsgegevens

Voor de eerste controle, rond 9 weken, nemen we 30 minuten de tijd: na een korte kennismaking, maken we uiteraard een echo om te zien of het hartje klopt. Daarnaast zullen we informatie geven over prenataal onderzoek. Het is fijn als jullie vantevoren al wat informatie lezen; zie prenatale screening en links. De tweede controle is rond 11 weken en neemt 60 minuten in beslag. We maken nu een termijnecho, meten je bloeddruk en doen bloedonderzoek. We zullen vragen naar jullie gezondheid en die van je familie. Daarnaast beantwoorden we jullie vragen. De vervolgcontroles duren zo'n 15 minuten. Je partner mag altijd mee komen.

Hartjesspreekuur

​Een zwangerschap gaat gepaard met onzekerheid, vooral als je je kindje nog niet kunt voelen bewegen. Daarom hebben wij elke woensdagmiddag van 13:00-13:30 een inloopspreekuur om even naar het hartje van je baby te luisteren als je tussen de 14 en 20 weken zwanger bent.

Wat moet je nog meer doen en regelen vroeg in de zwangerschap?

Bekijk hier voor meer info