Corona nieuws en maatregelen

Lees hier over het laatste nieuws en de maatregelen rondom het coronavirus. 

23-4-2021

Vaccineren

Sinds januari 2021 wordt vaccinatie met klem geadviseerd voor de kwetsbare doelgroepen. Zwangeren met onderliggend lijden vallen hier ook onder. Sinds 22 april is het advies om ook zwangeren te vaccineren volgens het reguliere oproepschema.

Kijk voor meer informatie op https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/keuzehulp-vaccineren/464

8-1-2021

Maatregelen rondom onze verloskundige zorg

Spreekuur

  • Wij dragen een mondkapje en waarderen het als jullie dit ook doen. Doe deze al op bij binnenkomst in onze praktijk en houdt hem op tijdens het consult.
  • Heb jij, of je partner, klachten. Laat je dan testen en kom niet naar de praktijk. Overleg met ons om je afspraak te verzetten.
  • In onze nieuwe wachtkamer is het goed mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Toch vragen we je niet te vroeg te komen om de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden.
  • Desinfecteer je handen als je de praktijk binnenkomt.
  • We houden de consulten zo kort mogelijk.

Bevalling

  • Bij de bevalling mag er 1 extra persoon bij je zijn naast je partner, mits de 1,5m gewaarborgd kan blijven. Afhankelijk van de ontwikkelingen m.b.t. besmettingen in de regio kunnen ziekenhuizen deze regel per direct aanpassen. Vraag dus bij aanvang van de bevalling de op dat moment geldende regels na.
  • Bij de bevalling dragen zorgverleners een mondkapje. Jullie dragen enkel bij de doorloop van het ziekenhuis een mondkapje. Indien jij, of je partner, klachten heeft of positief getest is, gelden er uiteraard meer maatregelen. Wij zullen ons er hard voor maken dat je als barende geen mondkapje hoeft te dragen.
  • Het is mogelijk dat de kraamzorg, of wij, een stagiaire meenemen. Voor de aanwas van nieuwe collega’s vinden wij het heel belangrijk om de opleiding door te laten lopen. We waarderen het zeer als jullie deze gelegenheid willen bieden.

Kraambed

  • Wij zullen in de kraamweek 1 á 2 keer op huisbezoek komen. Aan het begin van de kraamweek bespreken we wanneer deze huisbezoeken zijn. De overige controle momenten zullen telefonisch plaats vinden. Heb jij of een van je gezinsleden corona gerelateerde klachten dan horen we dit graag vóórdat we bij je op de stoep staan.
  • De voorlichtingsavonden worden online aangeboden: kijk hiervoor op de website van het Verloskundig cursuscentrum Nijmegen: https://www.vccnijmegen.nl/

NB. De maatregelen in het Radboudumc en CWZ kunnen anders zijn dan binnen onze verloskundige praktijk. Houd hier rekening mee. Het staat je vrij om contact met hen op te nemen.